DSP propune noi restricții pentru București: program de lucru modificat, închiderea locurilor de joacă, mai puțini clienți în magazine

Foto, sursa, Bucuresti: Youtube
Foto, sursa, Bucuresti: Youtube

Experții din sănătate au realizat o listă de lucru cu măsurile care ar putea fi luate în București, după ce rata de infectare a crescut la 6,22 la mie. Acestea vor fi analizate miercuri.

Va fi stabilit un nou mod de calcul al incidenței, potrivit digi24.ro.

Număr limitat de clienți într-un magazin

DSP cere magazinelor să asigure clienților 4 metri pătrați de spațiu în jur. Acest lucru presupune că numărul clienților prezenți în același timp în magazin va fi redus.

„Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilor. Avem obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților. Atât la nivelul autorităților publice, cât și la nivelul operatorilor economici. Participarea zilnică în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ”, a declarat Florentina Iacob, director adjunct al DSP București.

Se interzic evenimentele private pentru copii

„O altă propunere e interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise. Cum ar fi afterschool, închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori. Deci cele profesioniste rămân deschise. Și la nivel de spații comerciale – magazin, hipermarketuri, malluri – este obligativitate de respectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană. Distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are”, a adăugat ea.

Număr maxim de 16 persoane la înmormântări, cununii, botezuri

„La evenimentele private vom merge pe un număr maxim de 16 persoane. Este vorba de înmormântări, cununii, botezuri. Acesta include și persoanele care oficiază slujba religioasă. E interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise. Dar sper să se păstreze regulile pentru terase și acestea vor fi verificate prin controale”, a mai declarat Iacob.

Întrebată dacă persoanele vaccinate ar putea avea mai puține restricții, ea a spus că „nu se poate face deocamdată o astfel de recomandare”.

Autoritățile: Bucureștiul nu va intra în carantină

Autoritățile spun că Bucureștiul nu va intra în carantină. Deși incidența cazurilor de COVID-19 s-a dublat în doar 3 săptămâni, atingând 6,22 la mie.

„Bucureştiul are cam 25% din economia naţională. Mare parte din populaţie este o aglomerare urbană destul de mare. Trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente”, a spus prefectul Capitalei.

Și primarul general al Capitalei a spus că măsura de plasare a Bucureștiului în carantină este evitată „pe cât posibil” prin intensificarea controalelor. El a precizat importanţa respectării regulilor sanitare în următoarele două luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here