Drumurile morții din România. Care sunt cele mai periculoase șosele pentru conducătorii auto

drumuri nationale, google
drumuri nationale, google

Accidentele de circulație s-au redus anul acesta în România. Dar drumurile proaste unde au loc accidente mortale nu s-au schimbat. Cele mai periculoase șosele se dovedesc a fi DN1, DN2 și DN6.

Anul trecut, 170 de oameni au murit pe aceste drumuri.

Cele mai multe astfel de incidente tragice se produc pe drumurile naționale. Una dintre cauze o reprezintă și infrastructură proastă.
DN1 a fost cel mai periculos drum din România.

Anul trecut DN1 a fost cel mai periculos drum din România. Nu este singurul. 54 de persoane au murit în cele 160 de evenimente rutiere care au avut loc pe traseul București – Brașov – Oradea – Borș. Multe dintre accidente soldate cu victime au loc la ieșirea din țară, unde șoferii circulă cu viteză mai mare, vizibilitatea fiind mai redusă din cauza numărului mare de camioane.

Șoferii critică infrastructura proastă și pe indisciplina rutieră.

„Șoselele noastre rezistă greu la câte autovehicule au apărut în ultima vrme. Mare risc, viteză de deplasare.”

„Mașini puternice. Chiar am văzut de multe ori, întorc pe linie dublă continuă… E lumea foarte agitată, nu știu ce se întâmplă.”

„Mor de frică, pentru că vine altul cu mașini mai puternice, o să îmi taie calea. O să îmi dea flash-uri din spate, deci o să mă terorizeze. Este foarte agresivă lumea.”

Care sunt cele mai periculoase DN-uri

Cele mai multe accidente mortale au avut loc, în 2020, pe drumurile naționale, care traversează localități. Ele nu sunt dublate de centuri ocolitoare ori autostrăzi.

Un alt drum foarte periculos este DN2 București – Suceava – Siret. Anul trecut, pe drumul care leagă Capitala de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți.

Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Național 6, București – Craiova – Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente grave, iar 49 de oameni au murit.

Potrivit polițiștilor, în lipsa autostrăzilor și a șoselelor de mare viteză, șoferii sunt tentați să apese pedala accelerație pe drumuri extrem de aglomerate, lucru care determină accidente mortale.

„Principalele cauze sunt viteza neadaptată la condițiile de drum. Neacordarea de trecere a pietonilor și abaterile bicicliștilor”, a declarat Dana Silivestru, subcomisar la Direcția Rutieră.

Anul trecut, numărul accidentelor a fost cu 12 procente mai mic. Dar scăderea este legată doar de faptul că oamenii au circulat mai puțîn, în special în timpul stării de urgență, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here