Dronă la Primăria Timișoara. Edilul Nicolae Robu spune că ea va fi folosită pe șantiere

dronă la Primăria Timișoara Nicolae Robu atacă USR referendumul pentru familie

O dronă la Primăria Timișoara, în valoare de peste 50.000 de lei, a fost cumpărată de edilul Nicolae Robu, care spune că va fi folosită, printre altele, pentru monitorizarea şantierelor din oraş.

Primăria Timişoara a semnat recent un contract cu o firmă din Craiova, pentru furnizarea unui “echipament de monitorizare şi măsurare topografică aeriană tip Dronă”.

Potrivit prevederilor din contractul făcut public pe site-ul instituţiei, drona ar urma să fie livrată până la sfârşitul acestei veri. Valoarea echipamentului este de 53.380 de lei, la care se adaugă TVA.

Dronă la Primăria Timișoara. Robu spune că e necesară

Primarul Timişoare, Nicolae Robu, a declarat duminică pentru Mediafax că drona este necesară pentru a fi folosită, printre altele, pe şantierele din oraş.

„Drona va fi folosită, pe de o parte, pentru inspectarea diverselor locaţii din oraş cu potenţial de amenajări diverse, pentru oferirea de suport în luarea deciziilor şi inclusiv pentru măsurători cadastrale, iar de pe altă parte, pentru monitorizarea mulţimii de lucrări pe care noi le avem tot timpul, în campania noastră permanentă de modernizare în forţă a oraşului. Primăria Timişoara este deschisă spre noile tehnologii şi va fi o prioritate folosirea lor în actul administrativ şi tehnic. Nici n-ar avea cum să fie altfel, cu un primar profesor inginer IT-ist, un viceprimar inginer IT-ist, al doilea viceprimar inginer electronist, city manager IT-ist şi el, consilieri personali ai primarului, aşişderea”, a afirmat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ