Dragnea și Nicolae dau cu tifla BNR. Parlamentul a votat pentru repatrierea rezervei de aur

Dragnea și Nicolae dau cu tifla BNR
Foto: Mint State Gold

Camera Deputaților a adoptat legea referitoare la repatrierea a 91,5% din rezerva de aur depozitat de România în străinătate. Dragnea și Nicolae dau cu tifla BNR.

Legea este iniţiată de pesediștii Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae și prevede ca BNR să repatrieze urgent majoritatea rezervei de aur a României.

Dragnea și Nicolae dau cu tifla BNR, Opoziția reclamă adoptarea ”ilegală” a legii

Acuzat din start de ”populism păgubos” pentru țară, proiectul i-a convins pe ultima sută de metri pe parlamentarii ALDE să-l voteze, unul dintre motivele invocate fiind respingerea inițiativei de către UDMR și USR.

”Discutam să ne abținem de la acest vot, dar ne-am hotărât să votăm pentru. Am văzut două partide care se opun, primul USR și știm clar că acolo există deputați care nu au nicio legătură cu interesul acestei țări. Al doilea partid, UDMR, reprezentat de deputații maghiari. În momentul acesta sunt hotărât să votez da numai pentru această. Dacă ei se opun știu ei de ce se opun. BNR nu este stat în stat. Parlamentul este cel care hotărăște și destinele aurului românesc”, a argumentat deputatul ALDE Alexandru Băișanu votul ”pentru”.

După adoptare, Liviu Dragnea a ignorat partidele care au votat contra și a pus tunurile direct pe BNR: ”Eu nu l-am auzit niciodată pe domnul Mugur Isărescu contestând. Sunt consilieri de la BNR care de-a lungul timpului au spus multe prostii și minciuni chiar și că programul nostru de guvernare nu va funcționa. Când aud un punct de vedere oficial al domnului Isărescu voi comenta. Până atunci, mă bucur că proiectul a fost votat. Este proiectul nostru, l-am susținut și este un proiect bun”.

Cum nu împărtășește aceeași opiniei, PNL a anunțat pe loc că vor reclama această lege la CCR.

”Vorbim despre un proiect de lege care are un populism aparte în aceste zile, pentru că suntem în campanie electorală. Folosiți acest proiect de lege pentru a reduce la tăcere anumite voci care va critică pentru modificările pe care le faceți la Codurile penale. Este un proiect care pare că în viitor ar putea deveni periculos pentru această țara, așa cum sunteți cu toții în această guvernare. Rezerva de aur reprezintă credibilitatea acestei țări, nu credibilitatea PSD-ului sau a colegilor din comisia de buget-finanțe sau a lui Teodorovici. Că să treceți acest proiect de lege trebuie să faceți un lucru simplu, să obtineți opinia BNR. Nu ați făcut acest lucru, treceți proiectul în mod ilegal și îl vom contesta la Curte” a precizat deputatul liberal Pavel Popescu.

De opus s-a opus și PMP, partid care citește inițiativa lui Dragnea și Nicolae în cheia unui ”naționalism-populism periculos”.

”Există un curent politic care bântuie astăzi Europa, natrionalismul-populismul. Un curent periculos pentru că nu are nicio legătură cu realitatea. Una e să fii naționalist și altă e să aduci inflație, să creezi o țara absolut instabilă care este în vizorul UE. Și acest prioiect se înscrie în această categorie populistă. Această rezervă a României în afară țării are un rol care nu poate fi gândit emoțional. Ea oricând poate fi convertită într-o valută de folos țării. Este o garanție pentru cei care ne monitorizeaza”, spune deputatul PMP Marius Pașcan.

Dragnea, bănuit de interese ascunse

O ipoteză aparte vine dinspre Pro România, de unde deputatul Cătălin Nechifor îndeamnă lumea să ia urma banilor (foarte mulți la număr) necesari aducerii aurului în țară.

”Şi-a pus cineva întrebarea cât costă să aduci aurul acasă? Nu-l duci cu Atlassib-ul sau cu altă firmă de transport, nu-l duci cu punga de rafie, nu-l pui la cală la avion, nu-l legi sub mieluşel, cum a trecut Hayssam. Aurul îl aduci acasă pe multe milioane. Eu acolo m-aş duce, acolo aş săpa, să văd ce firmă e în România abilitată să care aurul. Şi vă sun eu că, dacă o căutăm, o vedem că e în legătură cu Vâlcov, cu Dragnea şi cu ăilalţi. Deal-ul ăsta e”, este ipoteza lasată de Nechifor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*