Dragnea devine Baron de Rahova

Tudorel Toader îi face în continuare viața grea lui Dragnea
Foto: Stirile ProTV

Liviu Dragnea rămâne încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va avea regim închis, au declarat, marţi, pentru News.ro, surse judiciare.

Fostul Baron de Teleorman, Liviu Dragnea, şi-a încheiat perioada de carantină de 21 de zile. Fostul lider PSD a fost condamnat pe 27 mai la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Copilului Teleorman.

Conform ANP, regimul închis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeşte 13 ani.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis sunt cazate, de regulă, în comun, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în grupuri, în interiorul penitenciarului, sub pază şi supraveghere, în condiţiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative şi culturale în afara penitenciarului, sub pază şi supraveghere continuă, cu aprobarea directorului penitenciarului.

Condamnarea

Liviu Dragnea a fost condamnat la sfârșitul lunii mai la închisoare cu executare. Decizia instanței supreme este definitivă.

Curtea Constituțională ar putea anunța pe 5 iunie o decizie în privința completurilor specializate, o speță care-l vizează tot pe șeful social-democraților români.

Dacă CCR stabilește că înființarea completurilor respective a încălcat legea fundamentală, atunci Liviu Dragnea ar putea avea teoretic o cale extraordinară de atac în instanță.

În prima instanţă, la completul de trei judecători, președintele PSD a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru instigare la abuz în serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ