Dragnea a fost adus la DNA, în dosarul Tel Drum:„Sigur o să fiu folosit, e limpede”

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost adus vineri dimineață de la Penitenciarul Rahova la DNA, unde ar urma să îi fie adusă la cunoștință schimbarea calității de suspect în cea de inculpat în cazul Tel Drum. În acest dosar, procurorii au anunțat începerea urmăririi penale împotriva lui Dragnea încă din noiembrie 2017.

Dragnea a fost citat la DNA pentru ora 10.00, însă a ajuns cu 45 de minute mai devreme, fiind adus cu o dubă de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, spune că este nevinovat în dosarul în care este implicat.

„Sunt citat la DNA, în dosarul cu Tel Drum. Brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, cu puțin înainte de campanie. Ce vorbeam de la început. Încep iar discuțiile și dezbaterile despre acest dosar. Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni. Am înțeles că a rămas doar un drum în dosar. Drumurile există. În mandatul meu s-au făcut două drumuri importante pentru acel județ. Acolo se știa. În 2000, când am venit președdinte al CJ, nu era niciun drum în firea lui. Toată lumea când trecea cu mașina mă înjura, pentru că erau pline de gropi. Lucrurile s-au schimbat. Sunt două drumuri pe care se circulă și banii europeni au fost folosiți pentru ele. Pe citație scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoștință calitatea de inculpat. Sigur că o să fiu folosit, e străvezie strategia, e limpede. Nu s-a mai operat demult în dosarul ăsta. Chiar i-am spus Irinei (Irina Tănase – n.r.) că undeva în vară vor iesi pe piață cu ceva, evenutul dosarul ăsta, pentru ca nu au ce să spună”, a spus ieri Liviu Dragnea, într-un interviu acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunţat, pe 13 noiembrie 2017, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive.

Dragnea, primul interviu după 13 luni de închisoare. Declarații șoc despre PSD, statul paralel și dosarul Teldrum

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here