Dosarul Apa Nova: fostul şef al Poliţiei Locale Ploieşti Cristinel Toader, în arest la domiciliu

Cristinel ToaderFostul director al Poliției Locale Ploiești Cristinel Toader, arestat într-un dosar de șantaj și alte fapte de corupție și martor în dosarul Apa Nova, a fost plasat de Tribunalul Prahova în arest la domiciliu.

Magistrații de la Tribunalul Prahova au admis joi propunerea procurorilor DNA Ploiești și au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a lui Cristinel Toader, aflat în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Cristinel Toader a fost reținut pe 4 august și ulterior arestat preventiv, el fiind acuzat de șantaj (patru fapte), folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (trei fapte) și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (12 acte materiale).

Conform DNA, în perioada 2013-2014, Cristinel Toader, în calitate de director general al Poliției Locale Ploiești, a viciat concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi vacante în cadrul acestei instituții, în sensul că i-a constrâns pe membrii comisiilor de examinare să-i pună la dispoziție subiectele pe care le-a furnizat ulterior mai multor candidați, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 și 1.000 de euro. Procurorii arată că Cristinel Toader i-a constrâns pe subordonații săi să-i furnizeze subiectele, amenințându-i cu pierderea locului de muncă.

Totodată, procurorii spun că, în perioada 2012-2014, Cristinel Toader a desfășurat activități incompatibile cu funcția publică de director general al Poliției Locale Ploiești, constând în aceea că, în mod repetat, a coordonat prin persoane interpuse întreaga activitate a unor firme, respectiv SC Esrom Advertising SRL Ploiești (în care a deținut anterior calitatea de asociat/administrator) și SC Zedeka Advertising SRL Ploiești (la care mama sa a avut calitatea de asociat), desfășurând în numele acestora activități producătoare de venituri pentru sine sau pentru altul, constând în închirierea de panouri publicitare.

Cristinel Toader fost scos, marți, din arest și dus la sediul DNA Ploiești unde, potrivit unor surse judiciare, a fost audiat în calitate de martor în dosarul Apa Nova, care vizează infracțiunile de cumpărare de influență și trafic de influență.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here