Dosar penal pentru un preot care a ținut slujbă de Paște cu public într-o biserică din Cluj

FOTO: fietzfotos/Pixabay.com
FOTO: fietzfotos/Pixabay.com

Dosar penal pentru un preot care a ținut slujbă de Paște cu public într-o biserică din Cluj. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au deschis dosar-penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce un preot a permis accesul enoriaşilor în biserică, unde a ținut slujbă.

„În data de 22.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2264/P/2020, dosar în care se desfăşoară cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că în zilele de 18.04.2020 şi 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriaşilor în incinta locaşului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorităţi”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

În comunicat se precizează că „activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here