Dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă după uciderea ursului Arthur.

Cazul ursului Arthur, ucis de către prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, a ajuns pe masa procurorilor. Deocamdată, a început urmărirea penală in rem, fără ca vreo persoană să fie pusă sub acuzare.

La o primă verificare, toate avizele primite de prințul din Austria ar fi în regulă, dar cercetările continuă.

Acuzaţiile ecologiştilor

Organizaţiile de mediu Agent Green şi VGT (Austria) au anunţat că un prinţ din Austria a ucis în luna martie cel mai mare urs brun din România, el fundamentându-şi acest gest printr-o derogare oferită de Ministerul român al Mediului pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi făcut pagube într-o localitate din Covasna.

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare urs din România, UCIS de un prinţ austriac cu voie de la Ministerul Mediului!

O petiţie online a fost iniţiată către Ministerul Mediului pentru a fi stopată vânătoarea de trofee. Şeful Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a declarat că a fost declanşată o anchetă şi că, probabil, instituţia se va îndrepta către alte organe de cercetare. El a susţinut că în documente se vorbeşte foarte mult despre un exemplar de urs şi doar într-un singur loc este menţionată o ursoaică cu pui. El a admis că se poate ajunge la un dosar penal.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat miercuri despre Arthur, cel mai mare urs brun din România care a fost ucis ilegal de un prinţ din Austria în luna martie, că se pare că unele informaţii din spaţiul public nu sunt corecte şi „se pare că nu este cel mai mare urs, până la urmă. El a adăugat că a discutat cu ministrul Mediului şi rămâne să se vadă concluziile anchetei demarate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here