Dosar penal după ce primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a trimis ”voluntari ” să distribuie ajutoare fără să fie protejate împotriva coronavirusului

Daniel Florea

Dosar penal după ce primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a trimis persoane să distribuie ajutoare fără protecție în fața coronavirusului. Procurorii au deschis un dosar penal în urma unui denunț al unui partid pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Dosarul a fost deschis în legătură cu inițiativa primăriei Sectorului 5 din București de a distribui pungi și pachete către locuitori. Fără a le asigura însă voluntarilor implicați protecția adecvată, potrivit unui comunicat de presă.

”Începând cu 15 martie 2020, reprezentanții UAT Sector 55, împreună cu alte instituții publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nici o protecție adecvată, diverse pungi și pachete către populația Sectorului 5. Acest lucru s-a făcut în scop electoral. Acest lucru s-a realizat fără respectarea normelor de igienă impuse de autoritățile statului, ”, arată procurorii în comunicatul citat.

Dosar penal, instrumentat de procurori

Dosarul penal este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Dosarul penal este in rem (procurorii urmăresc faptele, nu persoane).

O notă internă din Primăria Sectorului 5 din București, consultată de G4Media.ro, arată cum primarul PSD Daniel Florea le cere angajaților să facă voluntariat. Voluntariatul era pentru distribuția de ”kituri de igienă și fructe” către locuitorii din Sector. Acest lucru a fost relatat pe data de 24 martie de ziarul Cetățeanul.net , care a relatat modul în care primarul Daniel Florea a împărțit ajutoare, cu ajutorul voluntarilor.

Cititi articolul publicat de Cetateanul.net aici: Coronavirus, via în pericol pentru o nenorocită de campanie electorală

Mai mulți cititori G4Media.ro, care nu fac parte din categorii vulnerabile și care au nevoie de ajutor, au transmis fotografii cu pachetele primite. In ele se află și un pliant electoral cu figura primarului Daniel Florea, alături de medicul Adrian Streinu Cercel.

Cererea pentru voluntariat a primarului vine pe fondul măsurilor luate de autorități. Ele au cerut imperativ cetățenilor să evite orice deplasare care nu e urgentă. Dar și orice contact.

Ce spunea primarul Daniel Florea

Primarul Florea susține în nota internă că ”voluntarii beneficiază de echipamente de protecție. Cum ar fi măști, mănuși, gel dezinfectant”. Nu e clar de unde ar avea Primăria măști de protecție. Deoarece în toată țara e o penurie majoră de echipamente de protecție.

Primarul Florea și reprezentanții Primăriei Sector 5 nu au răspuns la apelurile G4Media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here