Dorin Chirtoacă a dat târcoale pe la Vila Lac, unde Dacian Cioloş negocia cu partidele politice

Dorin Chirtoacă

Vila LacPrimarul din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost prezent luni la Vila Lac 1, în timpul discuţiilor dintre premierul Dacian Cioloş şi partidele politice privind modificarea legii alegerilor locale.

El a refuzat să le dea detalii jurnaliştilor în legătură cu prezenţa sa la eveniment. Primarul a spus doar că doreşte să discute cu premierul român, în măsura în care se poate, despre chestiuni legate de Republica Moldova. Dorin Chirtoacă şi-a făcut aparţia la Vila Lac 1 în timp ce la consultări se afla delegaţia Mişcării Populare, condusă de Traian Băsescu.

Premierul Dacian Cioloş i-a trimis sâmbătă omologului său din Republica Moldova, Pavel Filip, o scrisoare care detaliază reformele pe care Chişinăul trebuie să le adopte ”în termenul cel mai scurt” pentru deblocarea celor 60 de milioane de euro din acordul de împrumut semnat de cele două ţări.

Lista include şapte măsuri pentru crearea condiţiilor necesare transferării primei tranşe de 60 milioane de euro din creditul rambursabil de 150 milioane de euro. Cioloş afirmă că pe lângă susţinerea financiară, îndeplinirea acestor recomandări va crea “premisele relansării parteneriatelor Republicii Moldova cu alţi parteneri internaţionali şi financiari”.

LĂSAȚI UN MESAJ