Dorin Chirtoacă ia la puricat localurile din Chişinău, după tragedia de la #Colectiv

Dorin Chirtoacă

Dorin ChirtoacăOficialii de la Chişinău s-au autosesizat în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, iar primarul Dorin Chirtoacă a cerut ca localurile din capitala moldoveană, în special cele de noapte, să fie verificate conform normelor de securitate.

„Este clar că Europa de est arată că cele mai multe probleme le avem în locurile aglomerate, de tip nou. Cafenele, localuri. Au probleme legate de suprasolicitarea clădirilor şi reţelelor. De aceea, în perioada rece este necesar de verificat încă o dată ceea ce avem în Chişinău”, a spus Dorin Chirtoacă.

Primarul a mai atras atenţia şi asupra problemei ieşirilor de evacuare. Acesta a solicitat să fie făcute simulări, pentru ca localurile de noapte aglomerate să fie gata să facă faţă unor eventuale incendii. De asemenea, în cadrul şedinţei Primăriei s-a cerut publicarea listei localurilor care ar reprezenta un factor de risc pentru securitatea oamenilor.

Dorin Chirtoacă a mai anunţat că Centrul Naţional de Transfuzie se află în legătură cu spitalele din Bucureşti pentru a le acorda plasmă în caz de necesitate. De asemenea, primarul general susţine că spitalul Sfânta Treime ar putea primi victime de la Bucureşti, în cazul în care spitalele din România nu vor mai putea face faţă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here