Doi preoţi ortodocşi din Suceava, acuzați că nu au botezat un copil deoarece părinţii nu sunt cununați

Botez. Sursa foto: observator.ro
Botez. Sursa foto: observator.ro

Acuzații grave la adresa a doi preoţi ortodocşi din Suceava. Aceștia ar fi refuzat să boteze un copil deoarece părinţii nu sunt cununați sau naşii nu sunt bătrâni.

Un credincios i-a scris Înaltpreasfinţitului Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. El l-a întrebat dacă este atitudinea preoților este normală.

„Aş dori să mă informaţi dacă un preot crestin ortodox poate refuza botezul unui prunc născut din părinţi creştini ortodocşi. Un preot a refuzat botezul copilului pentru că părinţii nu sunt cununaţi încă, pentru că naşii copilului nu sunt bătrâni şi pentru că numele ales de părinţi nu e de sfânt, deşi copilul are două nume, printre care şi unul de sfânt (Alexandru).

Părinţii apoi au încercat la altă parohie din zona natală a mamei, însă preotul acesteia a refuzat pe motiv că părinţîi nu fac parte din parohie şi nu vrea să pornească război cu celălalt preot! Un prunc aşteaptă să fie botezat şi este refuzat pe motive ce nu ţin de Sfintele Taine, şi nici de rânduielile bisericeşti!” , scrie în mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

IPS Calinic a cerut numele preoţilor pentru a lua măsuri, potrivit observatornews.ro.

IPS Calinic, a transmis :”Niciunui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condiţiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceţi vorbire s-au întâmplat în judeţul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, vă rugăm să ne spuneţi, pentru a lua măsurile ce se impun. Sărbători cu bine!”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here