Doi părinți români au fost amendați în Germania pentru că și-au luat copilul în călătorie

FOTO: ciggy1/Pixabay.com
FOTO: ciggy1/Pixabay.com

Un cuplu de români care călătorea în Germania împreună cu copilul minor, venind din România, a fost amendat pentru că cel mic ar fi trebuit să fie la școală. Întâmplarea a avut loc pe aeroportul Allgau din orașul german Memmingen.

Polițiștii i-au interogat pe români cu privire la scopul călătoriei și motivul pentru care îl au alături pe copil, care ar fi trebuit să fie la cursuri.

Poliţiştii germani aveau să afle că părinţii români încalcă dreptul la şcolarizare obligatorie al copilului, în condiţiile în care în România nu era vacanţă scolară.

Poliţia a anunţat autoritatea şcolară responsabilă din Bucureşti, scrie allgaeuer-zeitung.de. Unitatea şcoară din România va trebui să sesizeze, la rândul ei, primăria care va stabili cuantumul amenzii. 

Există și în România o lege care pedepsește acest lucru. Părinții ai căror copii absentează nemotivat de la școală ar putea primi amenzi de până la 5.000 de lei. Însă, până acum, nu a fost niciun caz în care părinții să fie întrebați și amendați cu privire la lipsa copilului de la școală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here