Doi escroci români au fost prinși în Germania cu ajutorul unui pensioanar. Se pregăteau să dea o lovitură de 30.000 de euro

FOTO: reportyorym/Pixabay.com
FOTO: reportyorym/Pixabay.com

Doi infractori români care s-au dat drept polițiști în Germania au fost prinși de adevărații oamenii ai legii după ce au fost dați în vileag de un pensionar. Acesta se pregătea să le dea 30.000 de euro.

Metoda de înșelătorie este cunoscută de polițiștii din Germania. Escrocii se prefac a fi oameni ai legii, merg la oameni, în special pensionari care locuiesc singuri și îi jefuiesc.

Un pensionar, care era țintit de doi escroci români, a reușit să-i dea pe mâna polițiștilor.

Cei doi bărbați, în vârstă de 24 și 44 de ani, sunt acuzați de tentativă de înșelăciune și au fost arestați preventiv.

Bărbații ar fi încercat să înșele un bătrân, de 77 de ani, de suma de 30.000 de euro. Bătrânul a fost sunat, pe data de 24 noiembrie 2020, de o persoană necunoscută, care i-a spus la telefon că niște infractori români i-au spart contul. De aceea, i-au cerut bătrânului să retragă suma de 30.000 de euro și să predea banii presupușilor polițiști, ca să fie în siguranță, relatează mopo.de

Potrivit rechizitoriului, pensionarul a răspuns apelanților, a luat banii și a anunțat poliția federală. În momentul în care unul dintre cei doi infractori s-a prezentat la vârstnic, prefăcându-se că este polițist și a cerut suma de 30.000 de euro, au apărut și polițiștii reali. Prin urmare, escrocul a fost arestat. Marți, el și complicele lui au fost judecați la tribunalul districtual din Hamburg, fiind acuzați și de fraudă. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here