Doctorul Virgil Musta vrea lockdown pentru stoparea pandemiei.“Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei”

FOTO: tion.ro
FOTO: tion.ro

Doctorul Virgil Musta a explicat că marea problemă a spitalelor în momentul de față este afluxul de pacienți cu forme grave de COVID-19.

“Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin formele grave de boală. Ceea ce crează mari probleme sistemului de sănătate”, spune medicul Virgil Musta.

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă”

„Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă. Dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulației virusului și a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin niște măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, spune Virgil Musta.

Medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a declarat că vaccinarea este importantă. Dar în momentul de față nu mai este suficientă. Un lockdown general, așa cum a fost la începutul pandemiei, inclusiv cu închiderea școlilor ar fi o soluție, susține doctorul Musta.

Autoritățile ar trebui să ia măsuri urgente de stopare a transmiterii virusului în comunitate, susține doctorul Virgil Musta. El cere impunerea unui lockdown pentru a stopa pandemia, potrivit g4media.ro.

Doctorul Musta a mai declarat că pentru formele medii și ușoare funcționează foarte bine programul Oxigen pentru Timișoara. Prin intermediul lui s-au pus la dispoziția pacienților care se pot trata acasă concentratoare mobile de oxigen.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here