DNA vrea închisoare cu executare pentru fostul viceprimar Ludovic Orban. Decizia, pe 5 martie

înaltă trădare

DNA a cerut luni condamnarea lui Ludovic Orban, fost viceprimar general, la un an de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Fostul candidat al PNL la funcția de primar general i-ar fi cerut omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro pentru finanţarea campaniei sale electorale pentru Primăria Capitalei. Instanţa urmează să se pronunţe pe 5 martie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, înaintea termenului de luni, că aşteaptă ca instanţa să demonstreze faptul că este nevinovat. El a mai declarat că se aşteaptă ca această campanie împotriva luptei anticopruţie să înceteze, iar în situaţia în care procurorii fac abuzuri, „să se pronunţe acele entităţi care sunt învestite de Constituţie şi de legile ţării”. Întrebat de ce susţine DNA, în ciuda faptului că el se consideră „o victimă” a acestei instituţii, liderul PNL a spus că nu este de acord cu abuzurile anumitor procurori.

Ludovic Orban a fost trimis în judecată pe 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite. În 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, el rămânând deputat până la încheierea mandatului, în decembrie 2016.

Pe 31 ianuarie 2017, Orban a fost achitat de un complet de trei judecători al instanţei supreme. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată la completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here