Procurorul General Augustin Lazăr: DNA va instrumenta dosarul Tel Drum

Candidaţii pentru funcţia de procuror general au fost respinși
Actualul rocuror general, Augustin Lazăr, candidează din nou

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a decis că DNA va instrumenta dosarul Tel Drum în care este cercetat şi liderul PSD Liviu Dragnea.

Secţia specială de anchetare a magistraţilor a cerut de la DNA, de mai multe ori acest dosar, invocând că este de competenţa sa să instrumenteze cauza.

Pretextul invocat de secţia condusă de facto de Adina Florea a fost acela că sunt şi magistraţi vizaţi în dosar.

După ce a cerut de patru ori dosarul fără să primească un răspuns, DNA a sesizat procurorul general al României să stabilească cine este competent să instrumenteze acest dosar. „Soluția a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

DNA neagă implicarea unor magistraţi

După trei solicitări repetate de transferare a dosarului către Secţia specială de anchetare a magistraţilor, în răspunsul transmis de către DNA Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie se arată că nu există nici un criteriu care să atragă competenţa Secţiei , „niciuna dintre persoanele faţă de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat”.

DNA va instrumenta dosarul Tel Drum. Augustin Lazăr, arbitrul între DNA şi Secţie

Şeful DNA, Călin Nistor, anunţa recent că DNA a sesizat procurorul general pentru ca acesta să decidă care parchet este competent să efectueze urmărirea penală. Nistor a mai spus şi că DNA a transmis o copie a dosarului către Secţia de anchetă.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here