DNA scormonește în contractele TVR din ultimii zece ani. Ce caută procurorii la televiziunea publică

Dezvăluiri din TVR

Tudor Giurgiu, Alexandru Sassu, Andi Lăzescu, Claudiu Săftoiu și Stelian Tănase au motive de îngrijorare. De câteva zile, procurorii DNA scormonesc în documentele TVR, ale cărei contracte din ultimii zece ani de zile au intrat în atenția procurorilor anticorupție.

Copii ale rapoartelor întocmite de Comisiile parlamentare de anchetă pentru evaluarea activității SRTV în perioada 2005-2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora, vor fi trimise DNA, așa cum au fost solicitate de procurori, a declarat luni Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului.

„E firesc să înaintăm documentele. Nu au caracter secret. Există un raport al Comisiei și o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. Dacă documentele nu au caracter clasificat, le înaintăm în această săptămână”, a afirmat Chelaru.

Potrivit solicitării DNA, documentele sunt necesare în vederea soluționării unui dosar referitor la „efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârșire a unor infracțiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanții SRTV a unor contracte de prestări servicii”.

„În vederea soluționării dosarului (…) având ca obiect efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârșire a unor infracțiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanții SRTV a unor contracte de prestări servicii și în conformitate cu ordonanța procurorului din data de 18.07.2016, vă solicităm ca în temeiul prevederilor art. 170 alin. 1 din Codul de procedură penală să ne comunicați copii certificate pentru conformitate cu originalul ale Rapoartelor întocmite de către Comisiile parlamentare de anchetă privind evaluarea activității SRTV, constituite în perioada 2005-2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora”, se arată în solicitarea transmisă în luna iulie Senatului și semnată de doi procurori din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

TVR recunoaște oficial că este călcată de DNA

În cele din urmă, și oficialii instituției din strada Pangratti au fost nevoiți să recunoască faptul că procurorii scormonesc prin documentele TVR.

„În virtutea transparenței pe care actuala conducere a TVR dorește să o promoveze în privința activității televiziunii publice, informăm atât publicul telespectator, cât și pe reprezentanții mass-media că Direcția Națională Anticorupție desfășoară zilele acestea în TVR o acțiune de verificare. Această acțiune vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigură tot suportul necesar pentru derularea verificărilor în bune condiții”, a informat televiziunea publică într-un comunicat dat publicității luni.

DNA a cerut documente de la Senat și de la Camera Deputaților în legătură cu achizițiile publice ale TVR, iar de la televiziunea publică au fost ridicate documente.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here