DNA a dat iama în pădurilor: Inspector forestier, reţinut după ce a luat şpagă de la un pădurar

Foto: greenpeace.com
Foto: greenpeace.com

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 iulie 2022, a inculpaților:

CITEŞTE ŞI: DNA a descins la Primăria Timişoara: Angajări fictive făcute de fostul edil!

Adrian Nicolae Mincu, consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită,

Claudiu Alexandru Călin Dindelegean, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Asociația „Salcâmul” Ciumești, județul Satu Mare, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Ce spun procurorii

În perioada martie – aprilie 2022, inculpatul Dindelegan Claudiu Alexandru Călin, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis și ar fi remis inculpatului Mincu Adrian Nicolae foloase necuvenite constând în achitarea unor servicii de cazare la o unitate hotelieră, în valoare de 2.250 lei.
Foloasele respective ar fi fost primite de inculpatul Mincu Adrian Nicolae, în contextul efectuării unui control la Ocolul Silvic Asociația „Salcâmul” Ciumești, în legătură cu îndeplinirea unui act (verificările impuse în cadrul controlului) care intra în îndatoririle sale de serviciu.
De menționat este faptul că, activitatea de control a fost solicitată de o unitate de parchet cu ocazia instrumentării unei cauze penale.

La data de 20 iulie 2022, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here