miercuri, ianuarie 15, 2025

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDispută pe legislaţia electorală. Marian Oprişan cere capul lui Valeriu Zgonea

Dispută pe legislaţia electorală. Marian Oprişan cere capul lui Valeriu Zgonea

-

Marian OprişanPe fondul disputelor din conducerea PSD cauzate de proiectele de modificare a legislaţiei electorale, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, cere demisia lui Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputaţilor.

Oprişan îi reproşează lui Zgonea că nu s-a consultat cu partidul înainte de decizia din Comisia de Cod Electoral, privind revenirea la modul de alegere a şefilor de Consilii Judeţene prin vot indirect, din rândul consilierilor judeţeni. Valeriu Zgonea ocupă şi funcţia de preşedinte al respectivei comisii.

Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD şi preşedintele Uniunii Naţionale a Preşedinţilor de Consilii Judeţene, s-a supărat că în Comisia de Cod Electoral, prezidată de Valeriu Zgonea, s-a decis de principiu ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi de către consilieri prin vot indirect. „Propunerea noastră a fost de a rămâne sistemul actual, nu a avut majoritate. Propunerea PNL a fost de a se vota în două tururi, nu a avut majoritate și atunci am ajuns la un compromis politic, ca să schimbăm totuși, toți ne-am angajat că schimbăm sistemul de vot”, a spus președintele PSD, premierul Victor Ponta.

Decizia din comisie l-a determinat pe Marian Oprisan să ceară, în fața conducerii PSD, retragerea lui Valeriu Zgonea de la şefia comisiei. „Vă spun, a fost o chestiune simbolică, ca să ne trezim o dată pentru totdeauna și să nu mergem cu măsuri heirupiste. Am trecut prin vot indirect, formula a generat corupție, pe bază de bani unii consilieri au fost mituiți, s-au făcut majorități altele decât cele alese”, a spus Marian Oprișan.

Liderul PSD Victor Ponta a recunoscut că subiectul împarte PSD și a precizat că cele două tabere va trebui să ajungă la un consens la Comitetul Executiv Naţional. Noua legislaţie electorală trebuie să fie adoptată înainte de finalul lunii mai, în condiţiile în care Comisia de la Veneţia recomandă ca legile electorale să nu fie schimbate cu mai puțin de un an înainte de alegeri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

SIBIU. Percheziţii la Casa de Pensii: Decizii de pensionare eliberate ilegal

0
Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie fac, miercuri, şapte percheziţii în localităţi din Judeţele Sibiu şi Vâlcea, dar şi la Casa Judeţeană de Pensii Sibiu, într-un dosar penal în legătură cu emiterea unor decizii de Fost şef...