Dispărut fără urmă, Prințul Paul contestă decizia de condamnare

Pădurea Snagov

O contestaţie în anulare depusă de către avocaţii lui Paul Philippe Al României împotriva deciziei de condamnare din Dosarul „Ferma Băneasa” se judecă, miercuri, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Este vorba despre o cale extraordinară de atac prin care Paul Philippe o poate exercita pentru a scăpa de condamnarea de 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Prinţul Paul a fugit din ţară înainte ca instanţa supremă să pronunţe decizia definitivă în Dosarul „Ferma Băneasa”, pe data de 17 decembrie 2020. El a fost dat în urmărire de Poliţia Română din data de 18 decembrie 2020 şi de atunci este de negăsit. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat, atunci, decizia finală în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Completul de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost format din magistraţii Florentina Dragomir (preşedinte), Ioana Ilie şi Ionuţ Matei.

Condamnările

Astfel, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la şapte ani de închisoare, israelienii Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein au primit câte cinci ani de închisoare, iar Prinţul Paul – trei ani şi patru luni cu executare.

De asemenea, avocatul lui Remus Truică, Robert Roşu, cel care s-a ocupat de partea juridică a retrocedării ilegale, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

CITEȘTE ȘI: Fugit înainte de condamnare, Prinţul Paul se dă victimă: Cere ANULAREA pedepsei!

Alte pedepse din dosar: Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela – 5 ani cu executare Andronic Dan Cătălin – 3 ani cu suspendare Marcovici Marius Andrei – 3 ani cu suspendare Mateescu Lucian Claudiu – 3 ani cu suspendare Gheorghiţă Dragomira – 4 ani cu suspendare Dicu Corina Teodora – 4 ani cu suspendare Stoian Ioan – 4 ani cu suspendare Muşat Apostol – 4 ani cu executare Jecu Nicolae – 4 ani cu executare Popa Caterina – 4 ani cu cu executare Dima Niculae – 4 ani cu executare Olteanu Gheorghe – 4 ani cu executare Delcea Valentin – 4 ani cu executare.

Acuzații

Omul de afaceri Remus Truică a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, iar prinţul Paul a fost acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), „în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here