Directorul CFR Călători rămâne fără job. Răzvan Cuc: îl lăsăm să doarmă în altă parte

Răzvan Cuc este vizat într-un dosar penal

Directorul general al CFR Călători, Leon Bărbulescu, riscă să rămână fără job, după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat miercuri seara că ”îl lasă să doarmă”.

”Îl lăsăm să doarmă în continuare în altă parte”, a spus Răzvan Cuc la TVR 1. Mandatul lui Leon Bărbulescu la șefia CFR Călători expiră la prima oră (00,00) a zilei de joi.

Scandalul a pornit după ce, în urmă cu două săptămâni, două trenuri au deraiat în decurs de doar câteva ore, dar directorul CFR Călători, Leon Bărbulescu, a declarat că nu s-a întâmplat nimic deosebit și s-a revoltat că a fost trezit din somn.

Contactat de Antena 3, directorul CFR Călători, Leon Bărbulescu, a spus că nu au fost evenimente deosebite, iar „călătorii au fost în regulă”.

Dialogul dintre Leon Bărbulescu şi jurnalist:

Leon Bărbulescu: Noi nu avem la momentul ăsta o cauza exactă. În ambele situații, nu cred că e vorba de locomotivă, dar nu mă pot pronunța acum. Eu vă pot spune că nu au fost evenimente deosebite. Călătorii au fost în regulă, deci nu s-a întâmplat nimic deosebit.

Reporter: Au loc din ce în ce mai multe incidente.

Bărbulescu: Când ați constatat? Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine…

Reporter: Să nu fie rău…

Leon Bărbulescu: Da, să nu fie rău. Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn.

Imediat, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a declarat că va avea discuții cu președintele Consiliului de Administrație de la CFR Călători pentru schimbarea managementului societății, care să îl lase pe Leon Bărbulescu să se odihnească în continuare. „Sunt convins că, fără ca eu să am vreo ingerință, cei din Consiliul de administrație de la CFR Călători îl vot lăsa pe domnul director să se odihnească în continuare, dar nu pe banii de la CFR Călători și în cursul zilei de mâine o să vreau să am și eu o discuție cu reprezentantul Adunării generale AGA în CFR Călători și cu președintele CA și să vină cu modificarea de urgență în ce înseamnă managementul de la CFR Călători. Nu mi-a venit să cred reacția, dânsul trebuia să vină cu lucruri clarificatoare legate de aceste incidente și nu să fie trezit din somn. Drept urmare, eu sunt convins că trebuie să se odihnească, dar nu pe banii de la CFR Călători”, a declarat Răzvan Cuc la Antena 3.

Leon Bărbulescu a fost numit director general al CFR Călători pe 21 martie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

*