Dîncu schimbă legea pentru Steaua și-l lasă pe Becali cu buza umflată

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, susţine că echipa de fotbal CSA Steaua va avea drept de promovare în Liga I în viitor, dar a spus că modificarea legislativă trebuie efectuată după ce formaţia militară obţine rezultate notabile.

„Eu cred că este o decizie importantă pentru clubul Steaua şi nu ţine nu numai de condiţia legislativă, ţine şi de performanţele şi managementul unui club de fotbal. Poţi face repede o modificare legislativă, însă nu e simplu să ai şi performanţă. Când clubul va fi pregătit din perspectiva bugetului, a lotului de jucători pentru a ataca titlul, pentru că Steaua nu poate fi o echipă care retrogradează, atunci se va lua şi decizia ca această formaţie să poată participa în Liga I. În acelaşi timp, este aberant ca o echipă care participă la un tip de competiţie să nu aibă şanse să câştige din motive organizatorice.

E aberant. Nu poţi să joci în afara concursului în timp ce ceilalţi vizează să fie campioni. Din această perspectivă în viitor cred că Steaua va promova în Liga I şi se va bate la titlu. În acest sezon Steaua e pe locul 4, dacă va fi la baraj… nu ştiu, se va lua o decizie la nivelul clubului. Dar eu sunt pentru ca Steaua să revină în fotbalul românesc la cel mai înalt nivel. Aşa cum era normal să fi rămas, nu să fi plecat. Clubul nu se poate privatiza, poate echipa de fotbal… există posibilitatea unui parteneriat public-privat.

Sigur însă că Ministerul Apărării Naţionale nu îşi poate permite orice partener privat. Există posibilităţi, însă aş vrea să văd că performanţa o ia înaintea deciziilor”, a afirmat Dîncu.

„Problemă care ţine şi de suporterii echipei Steaua”

Ela  a declarat că finanţatorul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, ar putea juca pe orice arenă, dar pentru a închiria Stadionul Steaua are nevoie în primul rând de acordul proprietarilor acestuia.

„Domnul Becali nu închiriază stadioane… el ar putea închiria oriunde vrea. Dar ar trebui să accepte acest lucru şi cei care sunt proprietari aici. Până la urmă este o problemă care ţine şi de suporterii echipei Steaua, de comunitatea care înseamnă Steaua Bucureşti… şi cred că voinţa acestei comunităţi este importantă pentru oricine”, a spus Dîncu, prezent la festivitatea în care au fost omagiaţi foştii handbalişti ai echipei Steaua care au câştigat Cupa Campionilor Europeni în 6 aprilie 1968 şi 22 aprilie 1977, precum şi Cupa Challenge în 29 aprilie 2006.

„Când va fi cazul o să vedem”

Întrebat dacă FCSB ar putea juca pe arena din Ghencea meciul cu CFR Cluj din Liga I, ministrul a răspuns:

„Problema este una care ţine de oportunităţile pe care le avem în acest moment pentru disponibilitatea stadionului. Nu am analizat această situaţie, nu credem că faptul că echipa lui Gigi Becali se revendică de la Steaua înseamnă că trebuie să joace pe acest stadion. Nu avem un contract cu clubul FCSB, nu avem nici cu Liga Profesionistă de Fotbal sau cu Federaţia, deci din acest punct de vedere nu putem da un răspuns în acest moment. Poate că nu este niciun eveniment pe stadion (n.r. – la data când este programat meciul FCSB – CFR Cluj), dar noi nu am discutat cu conducerea clubului (n.r. – CSA Steaua) şi nu ştiu care e situaţia. Când va fi cazul o să vedem, o vedem şi ce eveniment avem aici… dacă avem evenimente. Şi vom vedea, ţine până la urmă de modul în care ne vom organiza în viitor în privinţa asta”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here