Dîncu recunoaşte că România nu are armată în cazul unui război: Ne bazăm pe NATO! În România armata de rezerviștii are o medie spre 50 de ani!

Vasile Dîncu: Tsunamiul digital dă peste cap vechile partide
Foto: TimpOnline.ro

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat duminică, la B1 Tv, că în România armata de rezerviștii are o medie spre 50 de ani.

Cu toate acestea, ministrul a subliniat că NATO este mai pregătită ca oricând să apere fiecare centimetru pătrat din teritoriu unui stat membru atacat:

CITEŞTE ŞI: Deşi cad unul după altul, Dîncu anunţă reluarea zborurilor MIG 21

„Avem deja foarte mulți ani de când nu am mai avut stagiul militar obligatoriu, avem o armată de rezerviști care din cauza acestui fapt ajung să aibă o medie spre 50 de ani, spre ieșirea din activitate, dar noi suntem o țară NATO. Alianța a trecut după 2014 și mai ales după invazia din Ucraina de la concertul de securitate colectivă la apărare colectivă.

5000 de soldaţi NATO

Avem o siguranță a activării articolului 5 din tratatul NATO. Fiecare centimetru pătrat al unei țări NATO este apărat de întreaga Alianță. La noi în acest moment avem 5.000 de soldați NATO cu echipamentul necesar. Există un plan de apărare colectivă care este foarte bine pus la punct. Avem în Marea Neagră trei crucișătoare care sunt pregătite pentru apărarea flancului estic.

Evident fiecare țară trebuie să se pregătească și singura pentru apărare”, a declarat Vasile Dîncu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here