Dezvăluiri: un român a prezentat mizeria din spatele programului IMM Invest

sursa: Facebook/IMM INVEST

Un român care a încercat să acceseze IMM Invest povestește ce i s-a întâmplat într-un articol de presă. El anunță că va demara o campanie, astfel încât să știe toată lumea ce se ascunde în spatele promisiunilor guvernanților.

„Am decis astăzi să încep o campanie fără precedent pe seama acestui program inutil și cu iz electoral, pentru a-l trezi la realitate și pe șeful de la Finanțe. Care, în mod evident, a pierdut contactul cu România reală! Primul studiu de caz este Banca Transilvania, instituția care s-a „marketizat” ca fiind aproape de români, dar care, cel puțin cu acest program, își bate joc de ei, susține autorul articolului publicat aici.

Jurnalist.ro povestește că programul a început cu o mare pauză din cauza portalului care nu a funcționat. Apoi, după vestea bună a aprobării, a venit una proastă: este nevoie de o nouă amânare deoarece banca nu a semnat acordul cu Fondul de Garantare. După numeroase telefoane, petentul face o nouă încercare: pe email primește documentele de semnat și se apucă de strâns acte. Depășește mai multe piedici birocratice, dar se împotmolește în ceva numit „detaliere a impactului Covid asupra activității companiei dvs”. Persoana de legătură de la bancă nu-i mai răspunde la telefon.

După o lună, timp în care guvernanții se lăudau cu reușita programului, jurnalist.ro reușește să-l prindă la telefon pe reprezentantul băncii. Acesta îl anunță că dosarul i-a fost respins deoarece anul trecut firma care a solicitat creditul a avut doar 8500 de lei profit! Asta deși nimeni nu anunțase că există astfel de condiție.

Jurnalistul.ro ajunge la momentul culminant al întâmplării. Angajatul băncii îi propune un credit, altul decât cel garantat de stat. Articolul se încheie cu o întrebare și cu o amenințare. „Întrebarea este, dacă bătaia asta de joc e instrumentată doar de către Banca Transilvania sau este făcută la ordinul și cu complicitatea statului român prin păcăleala numită IMMInvest?! Promit să aflu și asta!”

Vezi aici articolul integral

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here