Dezvăluiri despre starea trenurilor din România: S-a dat cu vopsea și au spus: iată, locomotivă nouă!

Rodrigo Maxim, președintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, vorbește pentru Libertatea despre problemele cu care se confruntă în acest moment CFR Călători, care sunt cauzele acestora și de ce se așteaptă ca accidentele feroviare să continue.

CITEŞTE ŞI: O angajată CFR a murit în urma accidentului feroviar din Gara Galați. Grindeanu a transmis condoleanțe

Liderul de sindicat spune că locomotive vechi au fost vopsite şI apoi au fost prezentate ca fiind noi.

Sâmbătă seară, 25 martie, o locomotivă care urma să fie cuplată la un tren de călători a lovit violent vagoanele, în Galați. Conductorul a murit, iar alte trei persoane au fost rănite. De vină a fost graduatorul, un fel de schimbător de viteze al locomotivei, care s-a defectat și nu a mai ascultat comenzile. Accidentul vine după ce, săptămâna trecută, tot în Galați, s-au mai defectat alte două locomotive, ducând la întârzieri pe traseu de 9, respectiv 4 ore. Dar și după ce, pe 13 martie, un tren de pe ruta Arad – București a lovit un marfar, lângă Roșiorii de Vede, județul Teleorman.

Ordinul lui Grindeanu

În plus, la începutul lunii martie, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat un ordin prin care a prelungit cu șase luni termenul de reparații pentru trenurile de călători ale CFR, motivând că nu sunt suficiente trenuri în trafic care să facă față numărului mare de călători.

Conform lui Rodrigo Maxim, mecanicul a pus pe treapta 1, apoi pe treapta 2 și când a pus pe treapta 2, s-a dus necontrolat la treapta 40, ultima. Și, cu toate că mecanicul a frânat, locomotiva a mers târâș, fiindcă a fost mai mare puterea de accelerare decât cea de frânare. Frâna n-a făcut față accelerării necontrolate a locomotivei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here