Dezbateri aprinse despre vizitele ministrului Sănătății în spitale

Pintea, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, continuă seria vizitelor inopinate în spitale, apoi își scrie impresiile pe pagina de socializare. Sâmbătă seara, a fost la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj și s-a întors foarte dezamăgită.

„Seara trecută am continuat seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie.

Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulți pacienți care așteptau să fie transportați cu ambulanța în secțiile în care urmau să fie investigați. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgențelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanță proprie care să asigure transportul pacienților care necesită investigații în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanță Cluj poate asigura transportul acestora într-o secție în alta.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj

Din păcate, am vazut că în secția de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenții chirurgicale sunt transferate în alte spitale.

De asemenea, imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală.

Ministerul Sănătății finanțează anul acesta achiziția de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienții să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiții de siguranță. Este nevoie de fonduri care să asigure condițiile desfășurării actului medical, iar acestea trebuie finanțate de către Consiliul Județean, care este proprietarul clădirii in care functionează spitalul.

Este necesară o mai bună colaborare a autorităților locale și județene cu Ministerul Sănătății și am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcția Spitalului Regional din Cluj.

Studiul de fezabilitate și studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea lor să fie depusă cererea de finanțare la Comisia Europeană. Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicala de elita care va deservi pacienții din județele din regiunea de Nord-Vest a României”, a scris Sorina Pintea pe pagina sa oficială de Facebook.

Postatrea ministrului a stârnit dezbateri aprinse, iar mesajele curg. Redăm doar câteva dintre ele

Monica Szekely Doamna Ministru , soluția este în mâinile dvs. Construiți odată acele SPITALE REGIONALE și toate problemele se vor rezolva. E foarte greu să administrezi clădiri pavilioane vechi de 100 de ani care să corespundă normelor igienico-sanitare actuale.

Veta Balea Dvs. de când aveți mandatul? a-ți luat masuri concrete, să verificați cum o faceți acum, sa veniți cu propuneri, sa verificați pe cei responsabili dacă și-au făcut treaba bine, dacă au folosit banii corespunzător, eu zic ca nu putem da vina doar pe primar nu se poate să se ocupe de tot, atunci la ce plătim, directori, ingineri menegeri, eu am încredere Clujul își va reveni total în absolut toate unitățile,dar doar cu răbdare și încredere.

Carmen Paunescu O sa tot cititi ca in orasele galbene lucrurile merg prost…Doar in cele rosii e perfect…

Ionut Tanase Se vede ca abia v-ati dat jos din copac. Spitalele astea arata de 30 ani asa. Luati niste actiuni concretele si lasati postarile, cifrele umflate si promisiunile de dragul voturilor, ineficienilor…

Gheorghe Radu Daca “poporul”, DUPA TREIZECI DE ANI, VREA asa, de ce, nu? BANI AU GASIT “revolutionarii” si “emanatii”, dar SINGURA CERTITUDINE este ca mana de “alesi ai poporului”, SUNT ACELASI FSN, cu mentalitatea undeva intre mafie si fanariotism: NOI SUNTEM STATUL, NOI STAPANIM, IAR CEEA CE NU MAI INCAPE LA NOI, DISTRUGEM! Cui ii umbla mintea, si vrea NORMALITATE, VALEA! Poporul NOSTRU, SA VOTEZE, voi, care sunteti cu “pretentii”, VALEA!

LĂSAȚI UN MESAJ