Descinderi la rețelele de crimă organizată care ard deșeuri: Mediul, în pericol

primaria

Peste 200 de jandarmi și polițiști participă, joi, la o acțiune împotriva celor suspectați că ard deșeuri periculoase, în Sărulești, județul Călărași.

La acțiune sunt și ministrul Mediului, Tanczos Barna, și comisarul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că în Sărulești au loc activități ilegale de colectare și sortare a deșeurilor, în mod ilegal.

Colectare și sortare, ilegale

„Este o localitate unde se desfășoară activități ilegale de colectare și sortare de deșeuri. Sunt foarte multe acte ilegale. Este motivul pentru care acțiunea a fost organizată de Garda de Mediu (…) Fără doar și poate, există rețele de crimă organizată în domeniul financiar, în domeniul colectării și sortării și aceste rețele trebuie distruse”, a spus ministrul.

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, la acțiune participă 180 de jandarmi, 65 de polițiști și peste 20 de comisari ai Gărzii.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Mediului nu dă doi bani pe uciderea ursului Arthur: Atacurile urșilor au devenit fenomen!

„Am ajuns aici în urma unor verificări de documente, de acte, vizavi de transporturi ilegale de deșeuri, transporturi ilegale de metale și de incinerare a deșeurilor. Pe lângă aceste deșeuri, găsim și multe deșeuri toxice pentru mediu, de aceea, igienizarea locațiilor respective este vitală. (…) Autoritățile locale trebuie să înțeleagă că astfel de activități sunt ilegale și trebuie să le ducă în zona de legalității, prin amenajări specifice sau să colaboreze cu instituțiile statului”, a spus Berceanu.

Ajung în pânza freatică

Acesta a mai spus că toate deșeurile care acum sunt depozitate pe sol, merg direct în pânza freatică.

„Pânza freatică este puternic afectată, solul este puternic afectat, sănătatea noastră este afectată”, a mai spus șeful Gărzii de Mediu.

Astfel de activități vor mai fi organizate în țară, potrivit ui Octavian Berceanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here