SNSPA cere PSD să se delimiteze de deputatul xenofob Bacalbașa, după dezvăluirile făcute de Cetateanul.net

deputatul xenofob Bacalbașa

Școla Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a reacționat dur după dezvăluirile făcute de Cetateanul.net despre deputatul xenofob Bacalbașa.

SNSPA le cere tuturor partidelor politice să se delimiteze “de membrii care au un discurs public bazat pe ură, discriminare, xenofobie și informații false”.

Reacția instituției de învățământ superior vine după ce deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a făcut o serie de acuzații nefondate la adresa Uniunii Europene și a președintelui Klaus Iohannis și aluzii ”naziste” la adresa Germaniei.

Deputatul xenofob Bacalbașa nu e primul pesedist care calcă-n străchini

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a publicat un comunicat intitulat “reacţia SNSPA la mesajele unor politicieni ale căror atitudini contravin flagrant valorilor și principiilor europene”.

“Comunitatea academică a SNSPA condamnă discursul public anti-european și anti-democratic, promovat tot mai des în spațiul public de către reprezentanți ai partidelor politice parlamentare. Xenofobia, naționalismul retrograd și discursul bazat pe ură nu sunt valori ale păcii, ale democrației și ale spațiului european din care societatea românească face parte. Astfel de discursuri, bazate pe stereotipuri și prejudecăți, dinamitează fundamentele democrației românești și stimulează atitudinile euro-sceptice, afectând unitatea și stabilitatea Uniunii Europene”, se arată în comunicatul SNSPA.

Luni noaptea, și realizatorul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, Rareș Bogdan, a avut o reacție dură după articolul publicat de Cetateanul.net despre deputatul xenofob Bacalbașa.

LĂSAȚI UN MESAJ