Deputatul Vlad Popescu (Piedone), despre măsurile de austeritate anunțate: „Este inadmisibil acest comportament!”

Vlad Popescu

Măsurile de austeritate anunțate de Guvernul Cîțu au fost condamnate vehement de către deputatul Vlad Popescu (Piedone), parlamentar PPU-SL afiliat Grupului PSD.

Tăierile și reducerile de salarii și pensii vor afecta și mai mult traiul românilor, care și așa are de suferit din cauza pandemiei de COVID-19, avertizează parlamentarul PPU-SL, citat de Știripesurse.ro.

Mai mult, actualul Executiv ignoră copiii și în proiectul de buget pe 2021 nu include și tranșa pentru majorarea alocațiilor, de la 1 septembrie 2021.

CITEȘTE ȘI Investitorii îi sar în cap lui Nicuşor Dan: Se pierd 3 miliarde de euro din cauza suspendării PUZ-urilor!

„Este inadmisibil acest comportament al guvernanților. Măsurile anunțate și proiectul de buget pe anul 2021 reflectă exact interesul lor față de oameni, de cetățenii acestei țări, mai exact, INTERES ZERO. Acesta este și motivul pentru care românii nu i-au votat, motivul pentru care cetățenii țării nu îi doreau la Palatul Victoria. A fost nevoie de o alianță între trei partide pentru a reuși, chinuit ce-i drept, să ajungă la guvernare. Iar acum se întâmplă exact lucrurile de care românii se temeau: tăieri, reduceri și înghețări de salarii, pensii și alocații.

Guvernului condus de Florin Cîțu nu îi pasă nici de copiii din România. Premierul și miniștri nu vor ca aceștia să aibă o alocație decentă. Deși PNL se angajase înainte de campanie că va majora de două ori pe an alocațiile pentru a se ajunge la dublarea adoptată anterior de PSD, după alegeri, PNL și USR anulează două tranșe din cele 5, urmând ca abia la 1 iulie 2022 să se sară direct la valorile finale pe care le stabilise inițial PSD. Asta în condițiile în care copiii românilor au cea mai mică alocație din Uniunea Europeană. Guvernul nu înțelege, sau nu vrea să înțeleagă, că fără investiții în copii, România nu are viitor. Nu te poți aștepta să dezvolți o țară, să ai speranța unui viitor mai bun, atât timp cât nu le oferi copiilor un trai decent, o alocație pe măsura celor acordate în celelalte state din Uniunea Europeană. Condamn ferm această decizie a Guvernului de a nu majora alocațiile așa cum este prevăzut în lege, pentru că, mai presus de toate, sunt tată și știu că fără suport și ajutor, nu putem vorbi de o dezvoltare armonioasă a copiilor noștri și, în același timp, o dezvoltare a țării.”, a transmis deputatul Vlad Popescu (Piedone).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here