Deputații ALDE au votat cu opoziția, pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi

Deputaţii ALDE au votat cu opoziția

Deputaţii ALDE au votat cu opoziția, miercuri, în plen, în favoarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, dar  vicepreşedintele partidului, Varujan Vosganian, spune că nu vrea să rupă coaliţia de guvernare.

Proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin a intrat, miercuri, la votul final în Camera Deputaţilor, cu propunere de respingere. Propunerea de respingere nu a întrunit numărul necesar de voturi, astfel că proiectul a fost retrimis pentru dezbatere la comisiile de specialitate, urmând ca legea să revină la vot final în plen.

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a spus după vot că social-democraţii nu susţin proiectul. „Vă batem la locale de nu vă vedeţi. Nu mai bine vă găsiţi oameni buni să ne bateţi indiferent de alegeri?”, le-a transmis Suciu celor din opoziţie, principalii susţinători ai revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Deputatul Varujan Vosganian a declarat, în plen, că deputații ALDE au votat cu opoziția, împotriva respingerii legi şi a anunţat că partidul său este de acord cu alegerea primarilor în două tururi de scrutin. „Grupul ALDE a votat in corpore pentru alegerea primarilor în două tururi”, a spus acesta, în aplauzele opoziţiei.

„Asta nu înseamnă că avem divergenţe cu PSD sau că vrem să rupem coaliţia, pentru că în programul de guvernare nu am avut nicio precizare cu privire la această temă, astfel că rămâne la indemâna fiecărui grup parlamentar. Ce-ar fi fost dacă am fi avut alegeri într-un singur tur pentru preşedintele României din 1990 încoace?”, a adăugat el.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

*