luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDeclarație șoc a lui Cozmin Gușă despre Iulian Vlad: „îl consider cel...

Declarație șoc a lui Cozmin Gușă despre Iulian Vlad: „îl consider cel mai important mentor al meu”

-

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat la Realitatea TV, că generalul Iulian Vlad, ultimul șef al Securității lui Nicolae Ceaușescu, s-a numărat printre puţinii care în ’89 a încercat să facă ceva pentru România.

„Eu vrea să spun doar că generalul Iulian Vlad a fost foarte apropiat de mine, de familia mea. A fost un om deosebit. Dar nu aş putea descrie în cuvinte felul de om care a fost generalul Vlad şi cum s-a comportat. Eu îl consider cel mai important mentor al meu, alături de mine cred că sunt sute, mii de oameni în România care pot să spună asta. Rolul lui a fost unul destul de discret, dar foarte consistent în a încerca să facă ceva pentru România, ţara pe care a iubit-o şi pentru care el şi-a dedicat viaţa profesională care nu a încetat nici după ce a ieşit din sistem”, a afirmat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Conform acestuia, viaţa a fost nedreaptă cu generalul Vlad pentru că nu i-a acordat din punct de vedere public meritele deosebite pe care le-a avut. „A fost nedreaptă şi pentru că cei care se temeau de general Vlad, majoritatea cu o calitate de trădători de ţară, alţi foşti informatori cărora după ’89 le-a fost frică de lucrurile pe care Generalul Vlad le ştia despre ei, toţi aceştia oameni au încercat să îi amărească viaţa. Nu au reuşit, pentru că Generalul Vlad avea o atitudine de om care trece peste aceste nimicuri”, a precizat Cozmin Guşă.

„Noi ne gândim cu mult drag la el chiar dacă nu l-am văzut în ultimele luni. M-a refuzat să îl vizitez la spital. Starea lui nu era una bună şi de câteori am încercat să îl vizitez m-a rugat să nu o fac, mai bine să vorbim la telefon, ceea ce am şi făcut întrucât în ultima vreme nu dorea să fie văzut. Chiar dacă boala în măcinase nu şi-a pierdut nimic din inteligenţa deosebită şi din acuitate gândirii. După cum spuneam, mulţi oameni de valoarea îl regretă pe Generalul Vlad astăzi. Eu sper ca măcar de astăzi istoria să îl evoce chiar aşa cum a fost, cu rolul lui deosebit: patriot care şi-a făcut datoria şi faţă de instituţia pe care a deservit-o şi faţă de toţi românii care au avut nevoie de un ajutor la un moment dat”, a completat Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă a mai afirmat că multe personalităţi mondiale l-au respectat şi apreciat pe generalul Vlad. „Ce trebuie să înţeleagă cei mai tineri este că ceea ce s-a întâmplat în 1989 nu a fost un lucru complet cu efect pozitiv asupra soartei României, dar ceea ce s-a întâmplat pozitiv a avut drept cauza pe generalul Vlad”, a precizat acesta, explicând că generalul Iulian Vlad a fost întemniţat de către Ion Iliescu şi cei din jurul său pentru că partida care s-a jucat în ’89, partida anti-românească, a câştigat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...