Deciziile directorului Transgaz Ion Sterian, lovite de coronavirus

Transgaz

Directorul general al Transgaz SA, Ion Sterian, a încercat să fugă de răspunderea trimiterii salariaților acasă în perioada pandemiei de coronavirus. El și-a delegat subalternii să ia această decizie cu două tăișuri, dar aceștia au refuzat însă să se conformeze.

Surse din Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz S.A. au dezvăluit pentru ziarul Cetățeanul că directorul general al companiei, Ion Sterian, încearcă pe toate căile să-i constrângă pe șefii de departamente și de direcții să-și asume decizia de trimitere a salariaților acasă, pentru prestarea muncii la domiciliu, pe perioada stării de urgență, astfel încât acesta să nu poată fi tras la răspundere în cazul în care măsura s-ar dovedi „neinspirată”.

CITEȘTE ȘI: „Piloți” la Transgaz – consilieri, neveste de politicieni și tot felul de sinecuriști

În acest sens, Sterian a semnat un ordin prin delegă propriile atribuții!?! directorilor din subordine.

Transgaz

Se deleagă atribuţiile privind luarea şi semnarea deciziei de modificare prin act unilateral al angajatorului a locului muncii pe perioada stării de urgenţă instituite prin Decretul Preşedintelui României nr. 195 din data de 16 martie 2020, acolo unde este posibil, pentru prestarea de către salariaţi a muncii la domiciliu sau  în regim de telemuncă, către: directorii de departamente/direcţii independente, sucursale, exploatări teritoriale pentru salariaţii din subordinea lor; directorii generali adjuncţi, pentru restul salariaţilor”, se arată în Decizia 61 a directorului general Ion Sterian, datată 17 martie 2020.

CITEȘTE: Nababii de la gaze! Cheltuieli nesimțite la Transgaz. Acționar majoritar este Statul

Directorii Transgaz au refuzat să semneze

Deși, potrivit documentului, Decizia trebuia pusă în aplicare într-un termen maxim de 24 ore, pănă la începutul acestei săptămâni niciun director nu a acceptat să se conformeze.

Pretextul delăgării este unul hilar: funcționarea Transgaz în condiții de siguranță.

„Având în vedere necesitatea asigurării funcţionării Sistemului Naţional de Transport Gaze Naturale în condiţii de siguranţă în situaţia declarării epidemiei generate de virusul de tip COVID-19” și „celeritatea necesară adaptării la noile condiţii impuse de epidemia generată de virusul de tip COVID-19”, se mai arată în dispoziția dată de Ion Sterian.

CITEȘTE ȘI: Shopping la Transgaz, compania generalilor. Fușereală cu fondurile publice

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here