Decizie inedită luată de autoritățile dintr-un județ. Fără coșuri de cumpărături în marile magazine din cauza coronavirus

Șarpele din supermarket
Șarpele din supermarket

Autoritățile din județul Argeș au decis să impună supermarketurilor din tot județul să renunțe la coșurile de cumpărături.

Acest lucru ar reprezenta un factor de risc epidemiologic în infectarea cu Covid-19.

În magazinele în care se formează cozi la casele de marcat, Prefectura Argeș recomandă montarea unor panouri de pexiglas. 

Într-un comunicat, Prefectura Argeș informează că a dispus noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în întreg județul. 

„Ținând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar și de faptul că se apropie minivacanța de 1 decembrie și perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanții operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării și a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2” se arată în comunicat.

Una dintre principalele măsuri anti-Covid o reprezintă renunțarea la coșurile de cumpărături din supermarket. Acestea ar reprezenta un factor de risc de infectare cu coronavirus. 

Coșurile de cumpărături reprezintă un factor de risc epidemiologic

„De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână. Care reprezintă un factor de risc epidemiologic. Vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți. Vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară. Purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. 

În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin. 

Instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2500 lei.

Difuzarea de mesaje prin care se comunică normele de protecție în vigoare se va face mai des

Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe, De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas.

Difuzarea de mesaje prin care se comunică normele de protecție în vigoare se va face mai des. Retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu (acolo unde astfel de servicii sunt disponibile)”, precizează prefectura, potrivit digi24.ro

Prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit joi cu reprezentanții supermarketurilor și ai marilor centre comerciale din judet pentru a găsi soluții pentru evitarea aglomerării și diminuarea riscului de infectare cu noul coronavirus. La întâlnire au participat și reprezentanți ai DSP Argeș, ai Poliției, Jandarmeriei și ai ISU Argeș.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here