Decizie definitivă la cererea de eliberare a lui Dragnea! Când află

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

UPDATE: Sentința se va da mâine, exact la 2 ani de la condamnarea fostului lider PSD.

Tribunalul București judecă miercuri cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată. Instanța decide definitiv dacă fostul lider PSD pleacă din penitenciar și execută restul pedepsei în libertate sau rămâne în continuare în spatele gratiilor.

Decizia instanței va fi pronunțată cu o zi înainte de împlinirea a doi ani de când fostul lider PSD a fost încarcerat, după condamnarea la 3 ani și 6 luni, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

CITEȘTE ȘI: Dragnea, nervos la maximum! Ce a făcut judecătorul

Cererea trebuia să fie judecată pe 19 mai, dar instanța a amânat-o pe 26 mai pentru că avocata acestuia, Flavia Teodosiu, nu s-a putut prezenta la proces, din motive medicale.

Judecătorul așteapaă miercuri și răspunsul la cererea trimisă Penitenciarului Rahova de a spune exact câte zile câștig a obținut Liviu Dragnea pentru munca prestată în cei doi ani în care a fost închis, perioadă care se adaugă la zilele de pedeapsă executate.

Cerere de strămutare

Liviu Dragnea consideră că cererea sa nu poate fi judecată obiectiv la Tribunalul București și a cerut ca dosarul să fie trimis unui alt tribunal din țară. Dosarul va fi judecată însă miercuri la Tribunalul București, după ce Curtea de Apel a amânat strămutarea cererii de eliberare condiționată a fostului lider PSD pentru 14 iunie.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată a fostului președinte al PSD Liviu Dragnea, formulată după ce Comisia specială de la Penitenciarul Rahova a constatat că îndeplinește condițiile pentru a fi pus în libertate. Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here