Decizie BOMBĂ:Cinci şefi din Primăria Tg Jiu trebuie să returneze 100.000 de euro pentru bradul de Crăciun cumpărat ilegal

Bradul de 100.000 de euro pe care Primăria Târgu Jiu l-a achiziționat în 2015 pentru sărbătorile de iarnă trebuie plătit din buzunarele unor funcționari, potrivit unei sentințe definitive a Curții de Apel Craiova, deoarece achiziția nu s-ar fi făcut legal.

CITEŞTE ŞI: Se întâmplă în România. Bradul de Crăciun amplasat în mijlocul unei intersecții din oraș, spre disperarea șoferilor

Narcisa Cristea, Marius Ionescu, Ionuț Jilăveanu, Constantin Răduțoiu și Doru Brânzan erau toți directori sau șefi de servicii la acea vreme.

Sentinţa

“Respinge recursurile reclamanţilor Cristea, Ionescu, Jilăveanu şi Răduţoiu, ca nefondate. Admite recursul Primarului Mun. Tg. Jiu şi casează în parte sentinţa în sensul că respinge acţiunea formulată de către Brînzan Doru, ca nefondată. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată azi 5.04.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, a fost decizia Curții de Apel Craiova din 5 aprilie.

Sumele au fost imputate prin decizii ale primarului Marcel Romanescu încă din 30 octombrie 2017, însă salariații menționați au încercat să le anuleze în instanță.

Plăţi ilegale

Fiecare a cerut anularea dispoziției “prin care i s-a imputat suma de 100.275,6 lei, reprezentând cota parte a reclamantei dintr-un presupus prejudiciu adus bugetului local în cuantum total de 501.378,11 lei, precum și suma de 13.352 lei, reprezentând cota parte a reclamantei din majorări/dobânzi și penalități totale”.

Echipa de inspecție a constatat că Primăria Municipiului Târgu Jiu a efectuat plăți nelegale către Romlux Lighting Company S.A. în sumă de 601.653,71 lei, inclusiv TVA.

Inspectorii fiscali au motivat pe zeci de pagini de ce achiziția a fost ilegală, pe scurt, salariații primăriei nefiind acoperiți de hârtii, scrie pandurul.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here