Decizia finală în dosarul lui Tăriceanu, peste două săptămâni

Decizia finală în dosarul lui Tăriceanu, peste două săptămâni

Judecătorii de la instanța supremă vor lua decizia finală în dosarul lui Tăriceanu, peste două săptămâni, moment când vor trebui să spună dacă trimit cazul spre rejudecare așa cum a cerut procurorul DNA, sau vor menține decizia de fond prin care președintele Senatului a fost achitat de acuzația de mărturie mincinoasă. 

La ultimul termen al procesului din 25 martie, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că acest dosar este o înscenare, ca urmare a recomandărilor făcute în cadrul MCV, acuzând „practici specifice unei procuraturii din anii ’50”. Instanța a decis ca pronunțarea în dosar să se facă pe 22 aprilie 2019.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ