De frica COVID-19, tot mai mulţi români preferă să facă cumpărături online

coșul de Paști, google
coșul de Paști, google

Trei din cinci români (59%) au făcut cumpărături online prin social media. Cea mai populară reţea de acest fel a fost Facebook, potrivit unui studiu efectuat la nivel global de NielsenIQ.

La nivel naţional, cei mai mulți cumpărătorilor online au fost afectați de pandemie. Acest lucru fie din punct de vedere al sănătăţii într-un procent de 30%, fie din punct de vedere financiar (62%), potrivit aceluiași studiu. Cercetarea arată că 20% dintre români sunt nou-intrați în online, în perioada pandemiei. 87% din totalul lor fac parte din categoria afectată de COVID-19.

 Facebook, cea mai folosită reţea

Trei din cinci cumpărători online din România au efectuat cumpărături prin intermediul reţelelor de socializare. Facebook a fost cea mai populară platformă de socializare folosită pentru shopping online (59%).

Instagram este folosită de o treime dintre e-cumpărători, devenind mai multă importantă pentru tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani (39%).

TikTok a apărut printre menţiunile românilor, 10% declarând că au cumpărat online folosind această platformă.

Conform studiului, cumpărătorii români din online au afirmat că pot face „shopping” în orice zi, fără să aibă o oră preferată. Cei mai  mulți preferă sâmbăta (18%) şi seara, între orele 18:00 – 22:00.

Opt din zece persoane (80%) au folosit smartphone-ul pentru a face cumpărături.

Studiul, realizat la nivel global, a inclus 1.157 de respondenţi din mediul urban. Aceștia aveau vârste cuprinse între 18 şi 55 ani, ei făcând cumpărături online în ultimele trei luni. În România, cercetarea a fost efectuată în luna octombrie 2020.

.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here