De ce plătim taxa de salubrizare? Care este răspunsul companiei Salubrizare Sector 5 SA

FOTO: manfredrichter/Pixabay.com
FOTO: manfredrichter/Pixabay.com

Reprezentanții companiei de Salubrizare Sector 5 SA transmite că mai mulți oameni au întrebat: „De ce plătim taxa de salubrizare?”.

„Conform directivelor Comisiei Europene în ceea ce privește deșeurile, a fost implementat principiul „poluatorul plătește”. Astfel, o parte din responsabilitatea gestionării deșeurilor revine cetățenilor. Cu cât gradul de colectare selectivă este mai mare, cu atât prețul pentru ridicarea gunoiului va fi mai mic.

Această „regulă” este în strânsă legătură cu colectarea selectivă a gunoiului. Astfel, prin colectarea selectivă se reduce poluarea cauzată de producerea și depozitarea deșeurilor, consumul de resurse naturale neregenerabile și consumul de energie, dar la fel de important este că astfel îți poți diminua considerabil valoarea facturii de gunoi.

Milităm pentru curățenie și sănătate, dorim responsabilizarea cetățenilor în număr cât mai mare pentru un sector cât mai frumos”, transmite compania de Salubrizare Sector 5 SA.

Compania Salubrizare Sector 5 efectuează servicii de colectare pentru toate tipurile de deșeuri atât pentru persoane fizice cât și pentru agenți economici. Deșeurile odată colectate sunt repartizare fie către reciclatori/valorificatori, fir către depozit.

Sunt colectate următoarele categorii de deșeuri: deșeuri menajere și asimilabile acestora, deșeuri reciclabile, deșeuri provenite din construcții și demolări, deșeuri de la fose septice și canalizări.

„Urmărim să reducem la minim impactul pe care deşeurile îl produc asupra noastră, a tuturor – populaţie şi operatori de salubritate deopotrivă. Împreună cu Primaria Sectorului 5 facem tot posibilul să avem un sector cât mai curat și să ne responsabilizăm cetățenii”, transmit reprezentanții companiei Salubrizare Sector 5.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here