duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDaune pentru un copil accidentat la grădiniţă: Fetiţa a căzut de pe...

Daune pentru un copil accidentat la grădiniţă: Fetiţa a căzut de pe un tobogan

-

Daunele uriașe plătite de o grădiniță private părinților unei fete care s-a accidentat fac parte dintr-o tendința în creștere, prin care părinții se adresează instanței pentru dreptate.

CITEŞTE ŞI: România dă lovitura: Ar putea avea vicepreşedinţia Comisiei Europene

Fostul judecător Cristi Dănileț a explicat care este modul corect de interpretare a legii: când este vina profesorilor și când a părinților.Părinții unei fetițe din Cluj, accidentată la locul de joacă din incinta grădiniței, au primit daune de 10.000 euro după ce au dat în judecată instituția. Fețita a avut nevoie de o operație la umăr după ce a căzut de pe un tobogan, în timp ce era, teoretic, supravegheată de educatoare.Fostul judecător Cristi Dănileț a explicat când pot scăpa profesorii și școala de responsabilitate.

Lege de pe vremea lui Cuza

„Există lege de pe vremea lui Cuza, din 1865, dar nimeni nu știe în România. Atunci când se întâmplă o stricăciune, o daună, o faptă penală la școală, răspund părinții întotdeauna, pe motiv că nu și-au educat copilul, și răspunde și profesorul dacă nu demonstrează că a făcut totul ca să împiedice acel act. Cu alte cuvinte, dacă elevul aleargă pe hol, iar profesorul strigă, îi cere elevului să nu mai alerge că o să se împiedice, că o să cadă, că o să lovească pe cineva, atunci profesorul scapă de răspundere pentru că și-a exercitat autoritatea, fără rezultat însă. Atunci, copilul și părinții vor trebui să plătească daune victimei”, a explicat magistratul pentru Libertatea.

Profesorii care se plâng că nu sunt paznici ar putea fi trași la răspundere dacă nu au făcut tot ce au putut pentru a împiedica rănirea unui elev aflat în grija lor.„Dar dacă eu, profesor, eram, de exemplu, atent la telefon în timpul orei și copiii în spatele clasei făceau skandenberg și unul îi rupe mâna altuia, atunci, pentru că eu nu am atribuție să mă joc, să stau pe Facebook sau pe Instagram în timpul orei, ci trebuie să fiu atent la elev, voi răspunde ca profesor pentru fapta săvârșită de elevul care era în supravegherea mea. În incinta școlii, copiii sunt sub așa-numita pază a profesorilor. Profesorii răspund de orice pagubă produc copiii la școală, în afară de cazul când demonstrează că au făcut tot ce au putut să împiedice acel act”, a clarificat fostul judecător Cristi Danileț.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...