Darius Vâlcov va fi cercetat sub control judiciar

Darius Vâlcov pentru Bloomberg prăbușirea Bursei Darius Vâlcov petarde în spațiul public

Darius VâlcovDarius Vâlcov va fi eliberat din arest şi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de fapte de trafic de influenţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis contestaţia lui Vâlcov faţă de măsura arestului preventiv şi a decis, definitiv, plasarea sa sub control judiciar, astfel că fostul ministru şi primar al Slatinei urmează să fie eliberat.

Darius Vâlcov a fost arestat preventiv în 2 aprilie, într-un prim dosar deschis pe numele său de DNA pentru trafic de influenţă. În acest dosar, el a fost trimis în judecată, în 20 mai. Ulterior, alte două dosare au fost deschise pe numele său, pentru fapte similare.

În primul dosar, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Vâlcov, în 20 mai, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupa de acesta, transmite Mediafax.

Potrivit rechizitoriului trimis instanţei, în 2009, Theodor Berna, administratorul societăţii Tehnologica Radion la data faptelor, i-a cerut lui Darius Vâlcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, să intervină la factori de decizie de la SC Compania de Apă Olt SA, pentru a câştiga licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. În schimbul intervenţiei sale, Theodor Berna i-ar fi promis lui Darius Vâlcov că îi dă 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără TVA) din contractele de execuţie a lucrărilor.

Societatea Tehnologica Radion a câştigat licitaţiile organizate în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi apă uzată în judeţul Olt”, fiind semnate contracte cu Compania de Apă Olt, pentru mai multe lucrări, în valoare de 78.201.552,15 lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.