Daniel Constantin: ALDE merge singură la alegerile locale în majoritatea judeţelor

Daniel Constantin propune o lege prietenoasă cu românii

ALDEDeocamdată doar în două-trei județe s-a ajuns la un acord cu PSD în privința unei alianțe electorale, a declarat sâmbătă la Alba Iulia copreședintele ALDE Daniel Constantin.

“Protocolul pe care l-am semnat (cu PSD – n.red.) nu angajează la o alianță electorală. Cei din ALDE Alba au decis deja să meargă singuri în alegerile locale. La nivel național nu sunt foarte multe județe în care se va realiza această alianță electorală, ci numai acolo unde se va simți nevoia de către ambele părți – PSD sau ALDE. Protocolul vine, pe de o parte, și exclude alianța cu PNL dintr-un motiv foarte simplu: nu sunt oameni serioși, iar în PNL, astăzi, se regăsesc cei care au făcut cel mai mare rău românilor”, a declarat copreședintele ALDE.

Potrivit acestuia, deocamdată nu au fost încheiate discuțiile la nivel național cu PSD. În momentul de față, sunt două-trei județe doar în care s-a ajuns la un acord, a spus el. “Deci, cu alte cuvinte, vom merge în majoritatea județelor separat”, a declarat Constantin.

El a precizat că discuția cea mai aprofundată este pentru București, iar subiectul va fi tranșat săptămâna viitoare. “Astăzi, ALDE cred că în mod natural ocupă locul trei pe eșicherul politic românesc. Este o alternativă la PSD și la PNL, reprezintă valorile liberale autentice și cred că nu surprinde pe nimeni că ocupăm o astfel de treaptă. (…). Dacă voiam doar să trecem pragul electoral, sigur că rămâneam, poate, partide separate și încercam să luptăm să realizăm acest obiectiv. Am realizat fuziunea și am format proiectul politic ALDE pentru că avem ambiții mult mai mari”, a spus Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ