Primarul Daniel Băluță despre bugetul pe 2019: ”Aduce speranțe locuitorilor Sectorului 4”

Daniel Băluță despre bugetul pe 2019

Modul în care a fost gândit aduce speranțe locuitorilor Sectorului 4, care așteaptă de aproape 30 de ani să poată reduce diferențele de dezvoltare a comunității, raportat la situația economică a celorlalte sectoare ale Capitalei, a declarat primarul Daniel Băluță despre bugetul pe 2019.

Potrivit edilului, bugetul construit de Executivul condus de Viorica Dăncilă va combate polarizarea Municipiului București și îi va oferi fiecărui sector oportunități egale în privința accesului la resurse financiare atât de necesare marilor proiecte de investiții.

„În calitate de primar al Sectorului 4, consider că formula în care a fost construit bugetul Municipiului București pentru anul 2019 este una menită să combată polarizarea acestui oraș, întrucât, din nefericire, ultimii 30 de ani au produs un decalaj de dezvoltare extrem de mare între sectoarele 1, 2, 3 pe de o parte, și 4, 5 și 6 pe de altă parte.  Faptul că, potrivit proiectului de buget, venitul pentru fiecare locuitor al Sectorului 4 va fi mare decât anul trecut, va permite comunității noastre să se dezvolte”, a spus Daniel Băluță despre bugetul pe 2019.

Daniel Băluță despre bugetul pe 2019. Avantajele văzute de primar

Edilul de la 4 a enumerat ce poate să facî instituția pe care o conduce în condițiile noilor alocări bugetare:

– să poată crea o rețea de școli-licee-grădinițe cu clădiri sigure și bine dotate;

– să poată sprijini cetățenii în privința reabilitării termice a blocurilor (discutăm despre un număr de peste 150.000 de apartamente, adică despre peste 150.000 de familii care au mare nevoie de ajutor în acest sens);

– să poată crea o infrastructură medicală modernă în Sectorul 4;

– să poată asigura măsuri suplimentare de menținere a siguranței cetățenilor;

– să poată crea posibilitatea dezvoltării unor facilități economice, sociale și culturale specifice unei capitale europene a anului 2019;

– să poată sprijini pe toți cei aflați în nevoie, prin asigurarea bunei funcționari a unitătilor de asistență socială, respectiv prin plata adecvată a indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a asistenților maternali;

– să poată stimula apariția unor investiții de anvergură și în această parte a orașului, astfel încât standardul de viață al comunității noastre să cunoască o creștere accentuată, creștere pe care oamenii o așteaptă de 30 de ani.

”Prin urmare, consider că măsurile promovate de Guvernul Dăncilă nu fac  altceva decât să sprijine dezvoltarea rapidă a sectorului 4, parte importantă a Municipiului București”, declară Daniel Băluță despre bugetul pe 2019.

Edilul face și un apel la adresa colegilor săi primari din București, pe care îi roagă să sprijine activ Guvernul Dăncilă și să facă tot ce le stă în putere pentru ca, în Parlament, proiectul de buget să fie votat în regim de urgență. „Am intrat deja în a doua lună acestui an, iar lipsa unui buget aprobat ne face pe toți cei aleși de oameni să lucrăm în folosul lor, să batem pasul pe loc. Consider că este timpul să realizăm că nimic altceva nu contează mai mult decât interesul celor care, în urmă cu doi ani și jumăte, ne-au acordat încrederea lor, fiind convinși să le putem schimba viața în bine. Acum, avem datoria să arătăm că am meritat votul lor și că pentru binele bucureștenilor, vom reuși să trecem peste orice fel de neînțelegeri!”,  susține Daniel Băluță despre bugetul pe 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ