Dăncilă: Sunt candidat pentru prezidenţiale, nu pot să candidez şi pentru Comisia Europeană

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilăiorica Dăncilă demisionează de la șefia PSD

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că o susţine în continuare pe Rovana Plumb pentru obţinerea funcţiei de comisar european şi afirmă că nici nu poate fi vorba despre faptul că ar viza pentru ea însăşi portofoliul respectiv. ”Sunt candidat pentru prezidenţiale, nu pot să candidez şi pentru Comisia Europeană”, a spus Dăncilă.

”Bineînţeles că o susţin pe Rovana Plumb. Am susţinut-o din prima clipă, eu am propus-o, o susţin în continuare. Am încredere în experienţa Rovanei Plumb, o susţin şi, pentru că am văzut din nou în spaţiul public că îmi pregătesc portofoliul de comisar, vă asigur că nu este niciun gând în acest sens, nici nu poate fi vorba. Sunt candidat pentru prezidenţiale, nu pot să candidez şi pentru Comisia Europeană, aşa că las portofoliul de comisar pentru că sunt convinsă că voi câştiga pe cel de preşedinte al României, cu susţinerea, bineînţeles, a cetăţenilor”, a declarat, vineri, Viorica Dăncilă.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi , căreia, ca şi altor nominalizaţi pentru noua Comisie europeană, Comisia juridică din PE i-a cerut explicaţii suplimentare privind declaraţia de avere, va fi audiată în 2 octombrie la ora 10 în comisia de specialitate a Parlamentului European.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here