Dăncilă se folosește de referendumul pe Justiție ca să nu desființeze Secția Specială înființată la inițiativa lui Dragnea

Dăncilă face o afacere proastă
Foto: stirileprotv.ro

Premierul Viorica Dăncilă spune că Guvernul nu va mai da nicio ordonanţă pe Justiţie, iar acest lucru înseamnă că nu va da ordonanţă nici pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor.

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, a precizat că dacă cineva greşeşte, inclusiv în justiţie, trebuie să plătească. Ea a dat de înțeles că nu dorește să schimbe nimic în sistemul de justiție prin ordonanțe de urgență pentru că așa au dorit românii la referendumul din 26 mai, referendum convocat de președintele Klaus Iohannis.

“Aici sunt persoane care se contrazic. Salută un referendum ca guvernul să nu mai dea ordonanţă de urgenţă pe justiţie. Acum tot acele persoanele ne cer ordonanţă de urgenţă să desfiinţăm secţia specială. Deci trebuie să se hotărască, ori vor să mai dăm, ori nu vor să mai dăm. Dar eu am înţeles mesajul alegătorilor, am înţeles mesajul electoratului. Deci Guvernul României nu va da nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie şi asta însemnând că nu va da nici o ordonanţă referitoare la desfiinţarea secţiei speciale”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică seara, la Antena 3.

Justiția trebuie să-și rezolve problemele

Premierul spune că în justiţie lucrurile trebuie să se desfăşoare în mod independent, iar din punct de vedere politic nu trebuie să se mai intervină.

“Cred că acest lucru a devenit obsesie pentru unii. Această secţie a fost înfiinţată, în justiţie lucrurile trebuie să desfăşoare în mod independent şi noi din punct de vedere politic nu trebuie să mai intervenim. Ca să închid acest subiect al Ordonanţei de Urgenţă care desfiinţează secţia specială. Ştiu că a venit raportul GRECO. S-a vorbit foarte mult de raportul GRECO. Am cerut ministrului Justiţiei să vină cu un memorandum astfel încât să-l putem desecretiza , vedem ce puncte putem îndeplini din raportul GRECO, s-ar putea să fie şi puncte care nu le putem îndeplini. De exemplu, ştiu că Franţa mi se pare, are 11 puncte în raportul GRECO care nu le-a putut îndeplini”, a explicat primul ministru.

Cine greșește, plătește

Dăncilă a mai spus că toată lumea trebuie să dea dovadă de corectitudine, iar dacă cineva greşeşte trebuie să plătească, iar acest lucru trebuie să aibă loc în toate domeniile, inclusiv în justiţie.

„Eu cred că noi nu trebuie să mai intervenim în Justiţie şi nu înţeleg de ce se tem atât de mulţi de secţia specială. Cred că toţi trebuie să dăm dovadă de corectitudine. Dacă cineva greşeşte în România trebuie să şi plătească şi cred că acest lucru trebuie să fie în toate domeniile, inclusiv în justiţie”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here