Dăncilă: Nu dăm nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilăiorica Dăncilă demisionează de la șefia PSD

Premierul Viorica Dăncilă reiterează că Guvernul nu vrea să se implice în justiţie, menţionând că nu va da ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Secţiei speciale. „Deci nu dăm nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie. Eu cred că toate problemele care ţin de Justiţie trebuiesc rezolvate de către magistraţi”, afirmă ea.

„Guvernul României nu vrea să se implice în Justiţie, mi s-a cerut şi s-a votat la referendum să nu mai dăm ordonanţe de urgenţă pe justiţie. Deci nu dăm nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie. Eu cred că toate problemele care ţin de Justiţie trebuiesc rezolvate de către magistraţi, sunt cei mai în măsură, trebuie să găsească consens şi deciziile să vină în urma consensului găsit de magistraţi”, a afirmat Dăncilă, miercuri seară, după CEX.
Întrebată dacă GRECO a cerut desfiinţarea Secţiei speciale, ea a spus: „GRECO are mai multe puncte. GRECO a cerut şi unor state precum Olanda şi Germania, a avut mai multe solicitări. Noi analizăm fiecare punct din raportul GRECO, dar aşa cum a spus şi Olanda, aşa va fi şi poziţia României, considerăm că trebuie să existe consens între magistraţi şi politicul nu trebuie să mai intervină în justiţie”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here