Mureșan: Dăncilă își pune miniștrii să-i traducă gafele

Dăncilă: Am șanse în fața lui Iohannis

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan o acuză pe Dăncilă de comiterea unei noi gafe în plin Parlament European: vrea găzduirea în România a unei agenții care își are deja sediul în Grecia. Dăncilă își pune miniștrii să-i traducă gafele.

Europarlamentarul liberal îi transmite premierului Viorica Dăncilă, pe pagina lui de Facebook, să-i lase pe alții, care se pricep, să vorbească atunci când iese în lume și să evite astfel ”confuzii penibile la nivel european”.

Dăncilă își pune miniștrii să-i traducă gafele iar subalternii doamnei neagă evidența

Prezentă în plenul Parlamentului European, Viorica Dăncilă a declarat că vrea ca România sî găzduiască ”o agenție europeană de combatere a atacurilor cibernetice”. Cum o astfel de agenție există deja și are sediul în Grecia, liberalul Siegfried Mureșan a taxat imediat noua gafă a Vioricăi noastre.

În sprijinul șefei sale a sărit ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, care a exclus posibilitatea ca Dăncilă să se fi referit la o agenție deja existentă.
Atât Dăncilă cât și Petrescu au primit, astăzi, replica lui Mureșan, pe Facebook.

”Prim-ministrul Dăncilă își pune miniștrii să-i traducă gafele. Marți, prim-ministrul Dăncilă a spus în plenul Parlamentului European că dorește ca România să găzduiască o <<agenție europeană>> de combatere a atacurilor cibernetice.

I-am atras atenția că această agenție există deja, se numește Agenția UE pentru Securitate Cibernetică și are sediul în Grecia. Așadar, i-am cerut să clarifice pentru ce mai exact cere găzduirea.

Răspunsul neconvingător a venit de la ministrul Comunicațiilor care ne spune că doamna Dăncilă vorbea, de fapt, despre Centrul de competențe european industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică. Acest centru, a cărui bază legală nu este încă adoptată, ar urma să se ocupe îndeosebi de consiliere, educație, formare, inovare, adică mai mult de cercetare decât de acțiunea efectivă.

Agenție pentru prevenirea, detectarea și răspunsul la atacurile cibernetice, adică ceea ce cerea doamna Dăncilă, este ENISA și e la Atena. Așa, că data viitoare, o rog pe doamna prim-ministru să înțeleagă mai bine ceea ce cere pentru România sau să-i lase pe alții să vorbească. Altfel creăm confuzii penibile la nivel european”, a contratacat europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

*