Dăncilă îl susține în continuare pe Dan Nica

Premierul demis, Viorica Dăncilă, a declarat vineri că încă mai crede că Dan Nica ar putea fi comisarul european al României. „Noi sperăm să țină cont de nominalizarea pe care am făcut-o. O să discutăm cu Comisia Europeană”, a spus Dăncilă, la Săcele, în județul Brașov.

„Între un premier interimar și un premier desemnat, puterea de a nominaliza un comisar aparține premierului interimar. Sperăm să fie o abordare echidistantă și cu celelalte state membre. Dacă nu a cerut altui stat membru o femeie eu cred că nici României nu trebuie să îi fie aplicată o altă măsură”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că s-a întâlnit cu preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmând că este ”foarte îngrijorată” de situația comisarului din partea României și că aceasta ar fi cerut un comisar femeie.

„Când revin în țară o să încep câteva discuții să căutăm o soluție. (…) Este clar că avem nevoie de o persoană integră, de o persoană care are cunoștiințele necesare pentru a umple poziția de comisar european, o persoană care ar reprezenta într-un fel și România în Comisie, într-un sens pozitiv. Noi avem oameni competenți, avem profesioniști. Haideți să-i selectăm și să-i trimitem la Bruxelles”, a spus Klaus Iohannis.

  • Etichete:

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ