Dăncilă, despre vizita lui Iohannis în SUA:„Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României”

Dancila, nemultumita ca Iohannis nu a consultat Guvernul si Parlamentul inainte de vizita in SUA
sursa foto: Google

Viorica Dăncilă s-a declarat nemulțumită de faptul că președintele Klaus Iohannis nu a consultat Guvernul și Parlamentul înainte de vizita în Statele Unite ale Americii. „Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României”, a spus Dancilă. Prim-ministrul României a spus că printre temele care ar fi putut fi analizate în comun, în perspectiva vizitei de săptămâna aceasta, ar fi fost energia, relațiile economice și apărarea.

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre cooperarea care ar trebui să existe între principalele instituții ale statului Român.

„Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern-Parlament. Cred că această discuție domnul președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Președintele Iohannis va fi marți la Casa Albă

Dăncilă a mai spus că la întoarcere în țară președintele Iohannis ar trebui să prezinte un raport care să cuprindă rezultatele discuțiilor din SUA. Premierul a precizat că „speră ca domnul președinte să nu vină cu anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze și care efectiv nu au făcut obiectul unor discuții”.

Președintele Klaus Iohannis va începe luni, 19 august, cea de a doua vizită în Statele Unite ale Americii. La fel ca la precedenta vizită, Iohannis se va întâlni cu președintele american Donald Trump. Întâlnirea între cei doi șefi de stat va avea loc marți, 20 august, la Casa Albă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here